Examenul teoretic (examenul de sală)

* La data, ora și minutul programării va trebui să fiți prezenți la Biroul de Examinări auto aflat în centrul comercial Iulius Mall din Piața Consiliul Europei numărul: 2,
Click pe imaginea hărții pentru a intra pe Google Maps cu direcția Biroului de Examinări.


Locația susținerii examenului teoretic la Iulius Mall Timișoara

* Veți deține la dumneavoastră dosarul de examinare, buletinul și dovada programării în format digital sau hârtie.
* La ghișeul la care sunteți programați, vă vor fi verificate dosarele, colecta datele personale, imortaliza chipul în format digital pentru fotografia ce va fi imprimată pe permisul de conducere auto și vi se va înmâna un cod de bare.
* Într-o încăpere alăturată veți fi îndrumați catre un birou pe care se află un monitor touchscreen la care veți susține examenul teoretic.
* Sub monitor scanați codul de bare, verificați datele personale, urmează întrebările de acomodare, apoi testarea.
* Aveți la dispoziție 30 de minute pentru a răspunde corect la minim 22 de întrebări din cele 26 oferite aleatoriu de către calculator. Veți afla pe loc rezultatul la examen.

* Dacă sunteți declarați "ADMIS" va apărea o fereastră în care vi se va solicita să alegeți localitatea în care doriți susținerea examenului (LUGOJ sau TIMIȘOARA) alegeți TIMIȘOARA.
Apoi va apărea o altă fereastră în care vi se vor propune câteva date (ziua și luna) când ar mai fi locuri libere pentru susținerea examenului practic, alegeți o dată convenabilă pentru dumneavoastră.
Apoi va apărea o altă fereastră în care vi se cere să alegeți locul de începere a examenului practic: Shopping City ori școala de șoferi Blitz. Alegeți Shopping City.
Apoi va apărea o altă fereastră în care vi se cere să alegeți seria de începere a examenului practic (Scoping City înseamnă seria 1 cu începere cu ora 8.30 iar Shopping City 2 înseamna seria 2 cu începere la ora 11.30).
Dacă doriți să susțineți examenul practic pe autovehiculul cu care ați efectuat pregătirea, mă anunțați despre acest fapt și-mi comunicați data și seria aleasă de dumneavoastă pentru traseu.
* Tariful pentru rezervarea autovehiculului pentru susținerea examenului de traseu este echivalentul unei ședințe de conducere (180 de lei). Această sumă se achită în ziua examenului practic și nu a fost achitată în avans (verificați contractul de școlarizare).
Rezervarea autovehiculului pentru susținerea examenului de traseu nu poate fi inclusa în contractul de școlarizare din următoareke motive:
- Mulți candidați susțin examenele în alte județe și rezervă acolo un autovehicul pentru susținerea examenului practic,
- Unii candidați nu au avut o experiență mulțumitoare cu instructorul auto sau școala de șoferi și doresc să facă o schimbare,
- Unii candidați nu reușesc să promoveze examenul teoretic și nu ajung să susțină examenul practic.

* Candidații declarați "RESPINS" se vor programa tot pe site DRPCIV pentru un nou la examen teoretic. Data noului examen trebuie să fie după minim 15 zile.

Examenul practic (examenul de traseu)

* La data și ora programării, vă veți prezenta în parcarea Shopping City Timișoara, pe Calea Șagului numărul: 100, având dosarul și buletinul asupra dumneavoastră.
Atenție! Candidații care au mențiunea: apt cu corecție (cu ochelari) în fișa de școlarizare, vor fi examinați numai purtând ochelari (nu sunt acceptate lentilele de contact).

Click pe imaginea hărții pentru a intra pe Google Maps cu direcția școala de șoferi Isac.


Locația susținerii examenului practic, școala de șoferi Isac

* Examinatorii vor citi programatoarele iar la auzirea numelui dumneavoastră veți răspunde cu "PREZENT".
* Examinatorul care v-a rostit numele, va descrie tuturor candidaților pe care-i va examina în acea zi, care sunt cerințele din timpul examinării și ordinea în care va examina candidații.
* Pentru a fi declarat "ADMIS" va trebui să conduceți între 25 și 45 de minute, fără să acumulați 21 de puncte penalizare.
* Veți primi minim două manevre de îndemânare.
* Rezultatul îl aflați pe loc, la finalul probei, când veți afla și greșelile comise, cu numărul de puncte aferente. Veți primi de la examinator o anexă de examen, ce conține: numele și ștampila agentului examinator, notarea greșelilor comise de către dumneavoastră în timpul probei practice, numărul de puncte acumulate și calificativul obținut.
În cazul calificativului " RESPINS " înainte de atingerea timpului minim de examinare veți fi întrebați dacă doriți ca să conduceți până la atingerea celor 25 de minute minime de examinare. Recomand oprirea examenului, deoarece: 1 calificativul nu se va schimba; 2 se protejază mediul prin evitarea unei deplasări inutile cu autovehiculul, 3 scade timpul de așteptare al candidaților aflați la Shopping City.

* Candidații declarați "ADMIS" vor primi permisul de conducere auto prin Poștă în 5-7 zile, la adresa de domiciliu sau reședință (flotant).

* Candidații declarați " RESPINS " vor completa la secretariatul școlii de șoferi Timișoara Best Drive o cerere de înscriere la "pachetul de reexaminare traseu" pentru a obține adeverința ce le dă posibilitatea unei noi examinări. Pachetul reexaminare traseu conține 6 ore didactice de conducere auto (3 ședințe) și costă 540 lei .

contact înscriere la scoala de soferi Timisoara înscriere la scoala de soferi timisoara prin Wp înscriere la scoala de soferi în Timisoara prin Telegram
Instructor auto Florian Chiricheș
0722-788.031